Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over DCME

Goed Credit Management leidt tot een betere liquiditeitspositie. Voor veel organisaties betekend dit dat ze daardoor hun facturen ook op tijd kunnen betalen. Als dat al kon dan kun je de extra liquiditeit gebruiken om investeringen te doen. Hiermee kan het bedrijfsresultaat verbeterd worden!

Hieronder lees je wie de man is achter het bedrijf DCME: Marthijn Huisman. Lees meer over de mijn visie op credit management en ondernemers.

 

Ik ben Marthijn Huisman

Een Credit Management professional met inmiddels 17 jaar ervaring op het gebied van Credit Management. Ik heb ervaring met zowel Credit Control als Credit Risk op operationeel gebied, management gebied en met verbetertrajecten. Na elf jaar op detacheringsbasis gewerkt te hebben bij onder andere Eiffel, ben ik in 2014 voor mezelf begonnen. Een mooie stap die ik dankzij mijn ervaring en netwerk heb kunnen nemen.

Ik ben gedreven, resultaat gericht, stress bestendig, flexibel en toegewijd om het maximale resultaat voor mijn opdrachtgevers te behalen. Door mijn ervaring in de detachering en consultancy pas ik mij makkelijk aan in een nieuwe organisatie. Mijn visie is dat het maximale resultaat alleen te behalen door nauwe samenwerking met de interne organisatie.

Visie op Credit Management

Er is niet één juiste Credit Management oplossing voor alle organisaties, maar hoe bepaal je dan welke Credit Management processen de juiste processen zijn voor de organisatie?

Dat doe je door uit te gaan van de (Klant)strategie van de organisatie. Vanuit de strategie van de organisatie formuleer je een Credit Management beleid wat het beste past bij deze strategie. Vanuit dit beleid formuleer je de processen die het Credit Management beleid zo effectief mogelijk maakt. Vervolgens kies je de tools waarmee je de processen zo efficiënt mogelijk uit kunt voeren.

Door op deze manier naar Credit Management te kijken en dit binnen de organisatie goed af te stemmen ben je het meest succesvol als organisatie.

Het is belangrijk om op een integrale manier naar Credit Management te kijken. Dus niet alleen naar het aanmaanproces en naar het klant acceptatie proces, maar naar het volledige proces van het benaderen van een prospect klant tot de ontvangst van de betaling. Met de facturatie, het product, de dienst of de levering kan ook iets fout gaan waardoor de factuur niet wordt betaald. Als Credit Manager is het belangrijk om hier ook zicht op te hebben.

 
 

Visie op Ondernemen

Als ZZP’er werk ik veel alleen. Ik merk wel dat ik ENERGIE  en ideeën krijg van gesprekken met anderen en door samen te werken. Uit elk gesprek, met opdrachtgever, detacheringsbureau, collega of vriend krijg ik wel een idee om mijn dienstverlening te verbeteren of om anderen te helpen om hun dienstverlening te verbeteren.

Samenwerking dus. Met partijen in dezelfde markt, maar ook met partijen buiten de markt waarmee je ideeën kan uitwerken. Waarbij je elkaar kan helpen doordat je verschillende specialiteiten en werkgebieden hebt. Partijen die jij kunt versterken en die jou kunnen versterken.

Elkaar helpen. Wie goed doet goed ontmoet. Dit is in het gewone leven belangrijk, maar ook zeker als ondernemer. Ik geloof erin dat als je anderen helpt, met ideeën, leads of met jou specifieke vakkennis, je dit ook terug zal ontvangen. Verwacht niet altijd gelijk wat terug voor jou hulp en verwacht de hulp ook niet altijd terug van dezelfde persoon, maar ik ben er van overtuigd dat als je mensen helpt je die hulp uiteindelijk ook terug kan verwachten.

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren