Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Oplossing voor slecht betalende klanten

Het lijkt weer wat beter te gaan met de economie, maar veel bedrijven en organisaties hebben het nog steeds financieel moeilijk. Bijvoorbeeld in de sectoren Bouw en detailhandel.

Dit uit zich in het niet (tijdig) kunnen betalen van de openstaande vorderingen aan hun leveranciers. Met dit soort klanten kun jij ook te maken krijgen. Dit kan binnen jou bedrijf leiden tot een liquiditeitsprobleem waardoor jij zelf ook je leveranciers niet op tijd kan betalen. Het niet op tijd kunnen betalen van rekeningen is een vervelend probleem voor ondernemers.  Je wil de leverancier die jou een goede dienst of een goed product heeft geleverd ook volgens afspraak op tijd betalen.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat jou klanten jou op tijd betalen zodat jij niet in de liquiditeitsproblemen komt? Een 100% garantie kun je nooit krijgen, maar een goed Credit Management beleid met daaraan gekoppeld efficiënte en effectieve processen zorgen ervoor dat je er alles aan doet om je inkomende cash-flow te optimaliseren. Dit begint al bij de klantacceptatie en bevat ook het goed vastleggen van afspraken, het aanmanen van klanten en het uit handen geven van een vordering aan een derde partij.

De Credit Management Expert heeft een model ontwikkeld waarmee ze snel inzicht kunnen krijgen in de huidige situatie en de verbeterpunten. Zo krijg je voor een laag bedrag een op maat gesneden advies en implementatie waar je nog jaren mee vooruit kan.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek? Neem contact op via 06-14390424 of huisman. marthijn@gmail.com

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren