Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Credit Management beleid vanuit de Klantstrategie

Ik ben van mening dat je bij het formuleren van je Credit Management beleid moet uit gaan van de klant strategie van de organisatie. De volgende vragen komen dan aan de orde:

– Op welke markt(en) richt je je?

– Hoe risicovol zijn deze markten?

– Is er sprake van een eenmalige verkoop of ga je voor een langdurige duurzame relatie aan met je klanten?

– Ben je prijsleider? Of concurreer je op basis van kwaliteit en aanbod?

– Ga je voor een selectief aantal klanten of ga je voor elke mogelijke klant onafhankelijk van de klantwaarde die een klant met zich meebrengt.

Het is altijd goed om deze vragen voor jezelf te beantwoorden en om te bekijken of je nog steeds op de goede weg bent. Door deze vragen te beantwoorden bepaal je ook hoe je wil omgaan met klantacceptatie en je aanmaanprocessen. Wil je je klanten segmenteren of behandel je elke klant hetzelfde? En op basis waarvan wil je de klanten segmenteren? Op basis van omzet , op basis van risico, of op basis van de klantwaarde die ze vertegenwoordigen?

Op deze manier vorm je het Credit Management beleid.

Ik ondersteun u graag in dit traject en help u daarna graag mee om te bepalen welke processen daarbij horen en welke tools nodig zijn om de processen optimaal uit te kunnen voeren.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren