Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Credit Expo 2019 -  Digitale Transformatie

Het was alweer een paar jaar geleden dat ik op de Credit Expo was, maar ik ben blij dat ik dit jaar ben gegaan. Ik heb een hoop oude bekenden gesproken en nieuwe mensen leren kennen en een aantal interessante sessies bijgewoond. Het thema van de Credit Expo was dit jaar ‘Digitale Transformatie’. Dit thema sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in de Credit Management markt.

Alle partijen die zich op de Credit Expo presenteren zijn bezig met een digitale transformatie. Dit zie je terug op de volgende vlakken:

E-invoicing

Het digitaliseren en daarmee optimaliseren van de Customer Journey. Voor de Credit Manager betekend dit om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken om te betalen en om het als er niet op tijd betaald wordt zo makkelijk en prettig mogelijk te maken om alsnog te betalen. Aanbieders zoals Mail to Pay, Accept easy, Aangetekend mailen, Order2Cash en Payt bieden oplossingen aan op verschillende manieren kan worden gefactureerd en betaald om de klant het zo makkelijk mogelijk te maken om te betalen.

Segmentatie met behulp van data

Segmentatie van private schuldenaren. Zo deelt GGN de debiteuren nu in naar de categorieën op basis van de wil om te betalen en de mogelijkheid om te betalen. Hierdoor kunnen voor de verschillende groepen, verschillende processen worden ontworpen. Dit zorgt voor meer efficiëntie in het incasso proces en betere hulp voor de debiteur.

Voorspelbaarheid van betaalgedrag

Gaan we nog een stap verder, dan spreken we over voorspelbaarheid van het betaalgedrag van debiteuren. Quantforce, Onguard en Altares D&B komen in Q1 2020 met een oplossing waarbij in het Credit Manager platform van Onguard, interne informatie van de klant doormiddel van de software van Quantforce gekoppeld worden aan de externe informatie van Altares D&B. Doormiddel van slimme algoritmes wordt op basis van deze informatie het betaalgedrag van klanten voorspeld. Op basis van deze informatie kun je de juiste acties voor de juiste klanten uitzetten waardoor je een nog efficiënter en effectiever creditmanagement beleid kunt voeren. Ik ben benieuwd of we in de toekomst ook gaan zien dat doormiddel van machine learning de software zelf de keuze maakt welke actie uit te voeren.

Robotisering

Robotisering gaat ook een enorme vlucht nemen. Ik heb op de Credit Expo de oplossing van 10 for IT gezien. Doormiddel van Artificial intelligence kan de computer de menselijk stem verstaan en op basis van antwoorden vervolg acties uitzetten. Dit kan zowel voor inkomende telefoongesprekken als voor uitgaande telefoongesprekken worden gebruikt en moet ongeveer 80% van de gesprekken volledig via de computer laten verlopen. Dit brengt uiteraard een grote efficiency slag. Door robotisering van de communicatie wordt er voor gezorgd dat er 24 uur bereikbaarheid is, dat er geen wachtrijen zijn en dat er consistente antwoorden en oplossingen worden aangereikt. In Q1 gaat de software life bij de Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders.

De volgende stap in de ontwikkeling van de software zal zijn dat voorspeld kan worden welke vraag er gesteld gaat worden.

 Ontsluiting van data/ informatie

Data/ informatie is alles. Op basis van data kun je slimme algoritmes inzetten om voorspellingen te doen en om processen te optimaliseren. Het gebruik van data uit verschillende bronnen helpt om uiteindelijk tot goede informatie te komen om de juiste beslissingen te nemen. Deze beslissingen kunnen door mensen of door computers worden genomen.

Voorbeelden van ontsluiting van data en informatie zijn de kredietinformatie bureaus die beschikken over steeds meer data waardoor ze hun klanten steeds betere informatie en gerelateerde producten kunnen bieden.    

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren