Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

4 redenen waarom krediet verzekering voor een MKB ondernemer een goed idee is

1 jaar geleden

Naar aanleiding van mijn vorige artikel over krediet verzekeringen, te vinden op https://www.dcme.eu/5-tips-voor-als-je-met-kredietverzekeringen-werkt, kreeg ik de vragen: ‘In hoeverre is Krediet verzekering haalbaar voor het MKB? Aan welke kosten moeten DGA’s denken? En hoe lastig/ kostbaar is het de relevante processen op orde te brengen? Interessante vragen om uit te werken in dit nieuwe artikel.

Lees verder

5 Tips voor als je met Kredietverzekeringen werkt

1 jaar geleden

Kredietverzekering is een goede manier om het kredietrisico te verlagen, zeker bij export naar landen waar de zekerheid van betaling lager ligt dan in Nederland. Maar het kan ook lonen om je Nederlandse debiteurenportefeuille te verzekeren. Er zitten echter wel een aantal haken en ogen aan de kredietverzekering. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn zodat je hierop in kan spelen. In dit artikel geef ik je vijf tips.

Lees verder

Credit Expo 2019 - Digitale Transformatie

2 jaar geleden

Het was alweer een paar jaar geleden dat ik op de Credit Expo was, maar ik ben blij dat ik dit jaar ben gegaan. Ik heb een hoop oude bekenden gesproken en nieuwe mensen leren kennen en een aantal interessante sessies bijgewoond. Het thema van de Credit Expo was dit jaar ‘Digitale Transformatie’. Dit thema sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in de Credit Management markt. Alle partijen die zich op de Credit Expo presenteren zijn bezig met een digitale transformatie. Dit zie je terug op de volgende vlakken:

Lees verder

Boeken tip! Doorbreek de Cirkel van Arend Ardon

2 jaar geleden

De afgelopen weken heb ik het boek 'Doorbreek de cirkel' van Arend Ardon gelezen. Het boek is echt een eye-opener. Het boek gaat over hoe jezelf als manager onbewust verandering blokkeert. Met name verandering in bedrijfscultuur en gedragsverandering van personeel. Er komen veel herkenbare situaties in voor en er worden oplossingen aangereikt hoe je in moeilijke situaties de weerstand kan wegnemen en de verandering kan realiseren. Ik ga het geleerde zeker toepassen. Het is dan ook een leestip voor iedereen of je nou leidinggevende bent of niet. #leiderschap

Lees verder

Hoe voorspelbaar zijn Faillissementen?

2 jaar geleden

Het aantal faillissementen is momenteel stabiel en niet schrikbarend hoog. Grote faillissementen zoals bij die van Thomas Cook en Coolcat krijgen veel media aandacht en bij zo’n faillissement vraag ik me af of het faillissement van tevoren te voorspellen was.

Lees verder

Credit Management beleid vanuit de Klantstrategie

3 jaar geleden | Update: 2 jaar geleden

Ik ben van mening dat je bij het formuleren van je Credit Management beleid moet uit gaan van de klant strategie van de organisatie. De volgende vragen komen dan aan de orde:

Lees verder

Oplossing voor slecht betalende klanten

3 jaar geleden | Update: 2 jaar geleden

Het lijkt weer wat beter te gaan met de economie, maar veel bedrijven en organisaties hebben het nog steeds financieel moeilijk. Bijvoorbeeld in de sectoren Bouw en detailhandel.

Lees verder

Financiële Ratio's

3 jaar geleden | Update: 2 jaar geleden

Financiële ratio’s zeggen wat over de financiële gezondheid van een bedrijf. Ze geven aan of het bedrijf op korte termijn en op lange termijn haar schulden kan voldoen.

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren